Миглите ви падат? Използвайте серум за мигли!

Падащи мигли могат да бъдат първите признаци на заболяване или телесна дисфункция .

Ако страдате от това, тази статия може да сложи светлина върху причината за проблема.

Причина за падане на миглите
Има много възможни причини. Най-честите причини са кожна алергия към продуктите, които използвате. Това може да бъде спирала, която покрива миглите ви, или крем за овлажняване на очите. Може да бъде трудно да се наблюдава как тялото ви реагира по-специално на козметика ако я използвате всеки ден. Опитайте се да спрете да използвате очни продукти за известно време, или да ги замените с органични такива за една седмица или две. Ако видите положителна промяна, това означава, че старите козметични продукти са причината за падането на миглите. Друга причина, допринасяща за падането на мигли може да е диета, в резултат на която не разполагтеа с важни витамини и минерали. Също така носенето на контактни лещи може да повлияе на цикъла на растеж. Освен това, стрес, възпаление на космения фоликул, и прекомерната употреба на уреди за извиване на миглите може да доведат до тяхното падане.

Как да се предпазим от падане на миглите?
Най-бързият и по-ефективен начин да се спре падането на мигли е използването на серум за мигли. Серумите са били създадени, за да подхранват фоликулите на миглите и да им предоставят дълбока хидратация. Благодарение на масла, витамини, минерали, и пептиди миглите стават по-силни, по-дебели и по-дълги. Освен това, серумите за мигли удължават фазата на живот на миглите . Най-популярните съставки, използвани в серумите за мигли са хиалуронова киселина, карнитин, витамин Е и В5. Противовъзпалителното алое вера успокоява кожата и намалява всяко дразнене.

Независимо от вида на серумите за мигли, важно е да се използват редовно, така че миглите да стават по-силни и по-малко податливи на късане. Средно лечението продължава поне 12 седмици. Първите реакции са видими след първия месец на системното използване.

Кога миглите израстват напълно
Жизнения цикъл на миглите трае 90-150 дни. След това време миглите естествено падат и новите растат на мястото им. Благодарение на серума за мигли, миглите не падат преждевременно или в рамките на 90 дни, но след 150 дни.